Informatie

Routebeschrijving: Afslag SS1 in richting Rosignano Solvay, volg richting Castiglioncello. Volg de borden “Azienda Agriturismo De Santis”. U komt de volgende straten tegen: via del Cotone, via Monte Pisano, Via Gordigiani. De agritoerisme is gelegen in via Boldini n° 5.
GPS: zet op uw navigator “Castiglioncello – Via Gordigiani”. Aangekomen bij uw bestemming, sla rechtsaf en volg de borden.

Castiglioncello omgeving

Castiglioncello is een van de meest populaire bestemmingen aan de Toscaanse kust. Er is veel te doen, vooral in de zomer, als gevolg van het milde klimaat blijft het klimaat aangenaam gedurende het hele jaar door. Het is van oudsher een vissersdorp, maar zijn geschiedenis begint in de tweede helft van de negentiende eeuw, toen het de favoriete bestemming van de Macchiaioli schilders werd. De kleuren en de schoonheid van het landschap – een unieke mix van zee en de heuvels – is uitgegroeid tot het terugkerend onderwerp van deze schildersschool.

In de jaren 60 wordt Castiglioncello een ontmoetingsplaats en vakantiebestemming voor mensen van cultuur, film en de Italiaanse jetset: een Dolce Vita in de zomer versie. Om deze reden, in dezelfde periode wordt het ook de set voor de beroemde film “Il Sorpasso” met Vittorio Gassman. Vandaag de dag, dankzij de ligging, is Castiglioncello niet alleen een heerlijke plek om te verblijven, maar tevens een goed uitgangspunt om Toscane te ontdekken.

De dorpen welke u niet moet missen
Met de auto, neemt u de weg in de heuvels en geniet van al het groen van de Toscaanse tinten. De rit zal u geweldige ervaringen bieden. Enig idee?
Bolgheri bekend van de beroemde Sassicaia wijn, ligt langs de famuese Cypress laan;
Suvereto, bekend als een van de mooiste dorpen in Italië en genesteld in het hart van de Val di Cornia;
San Gimignano, het Manhattan van de Middeleeuwen, waarvan zestien torens bewaard zijn als UNESCO erfgoed;
Volterra, een hoek uit de oude geschiedenis tussen de heuvels van Pisa.

De meest bekende kunststeden
Er zijn plaatsen die geen introductie nodig hebben. Zo zijn de steden van Toscane, waar u de geschiedenis in kunt ademen in elke hoek. Goed nieuws? De mooiste zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf Castiglioncello, voor een dagje uit:
Pisa, met zijn scheve toren, de laatste muur van Keith Haring en het levendige universitaire leven;
Lucca, met zijn muren en perfect bewaard gebleven borstwering, waar de tijd lijkt stil te staan;
Florence, een waar openluchtmuseum deze moet u ten minste een keer in uw leven bezoeken.
Siena, de Palio, waar de oude tradities nog aanwezig zijn bij haar bewoners.

De zee voor ieder wat wils
Een vakantie in Toscane zonder een dag op het strand is als een diner zonder dessert. De Tyrheense Zee biedt een verscheidenheid aan baaien en stranden, sommigen met rotsen, anderen meer zanderig, anderen in de buurt van schaduwrijke pijnbomen.

De kust van Castiglioncello wordt doorkruist door kleine baaien, meestal rotsachtig, maar als je liever zand en voorzieningen wilt, dan is de Quercetano Bay geschikt voor u;
Verder naar beneden komt u langs San Vincenzo: een lang openbaar strand tussen een kristalheldere zee en een groot pijnbomenbos en fietspaden.
En dan is er Baratti, met zijn rustige baai, de Etruskische opgravingen van Populonia op een paar kilometer en wandelpaden op de kaap van Piombino.