Agritoerisme

Ons bedrijf produceert sinds1976 olijfolie.en er groeien fruitbomen en groenten op slechts 1 km van de zee.

Een vakantie aan zee.

Agritoerisme De Santis ligt in Toscane in Castiglioncello, in het hart van de Etruskische kust en dicht bij de beroemdste kunststeden in de regio. Gelegen in een panoramische omgeving met uitzicht op zee en omgeven door boomgaarden, wijngaarden, olijfbomen en de Mediterrane natuur. Compleet met grote tuin met zwembad voor de gasten, het grenst aan een toegankelijk bos om te wandelen. Ondanks dat het op de top van een heuvel ligt is het op korte loopafstand van het centrum en slechts 1 km van de zee: ideaal voor degenen die graag te voet of met de mountainbike zich verplaatsen.

Voor een lange vakantie of een romantisch uitje, is dit de juiste plaats als u op zoek bent naar contact met de natuur zonder al te geĂŻsoleerd te zijn. Als u zin heeft in een duik in de kristalheldere zee en een rustig verblijf. Als u wilt verblijven in een comfortabele uitvalsbasis om de parels van de regio te ontdekken. En vooral als u een extra touch wilt geven aan uw Toscaanse ervaring.

Onze producten, een familiegeschiedenis

De agritoerisme is allereerst een werkende agritoerisme. Het land behoort toe aan de familie De Santis sinds 1976: ons verhaal begint met olijfolie, abrikoosbomen en artisjokken.

Vandaag blijft olijfolie ons belangrijkste product, met de mogelijkheid van directe verkoop. Wij cultiveren olijven van Toscaans ras, klimplanten, Frantoiano, Leccino, Maurino, Pendolino – en wij plukken de olijven met de hand.

De boomgaard, in aanvulling op de abrikoos, produceert nu vijgen, peren, appels, pruimen en citrusvruchten, die gebruiken wij allemaal om heerlijke zelfgemaakte jam te bereiden. Op het landgoed zijn ook een aantal zogeheten “oude fruit” produkten, al aanwezig voor de landbouw werd geindustrialiseerd, zoals loquat, aardbei en khaki.

En hoe zit het met groente? Inmiddels hebben we de gewassen vermenigvuldigd. We verbouwenniet langer alleen maar artisjokken, maar alle belsngrijke groenten van het seizoen voor de Italiaanse keuken. Ook ontbreekt het gezelschap van konijnen, kippen, ganzen en eenden niet.

In 1999 zijn we begonnen met de structuur aan te passen voor kwalitatief toerisme. Het blijft het verhaal van de familie.

De agritoerisme De Santis heeft een paar comfortabele en rustige kamers, ingericht in Toscaanse stijl en uitzicht op de Middellandse Zee. Ze bevinden zich allemaal binnen het hoofdgebouw, ieder met een tv en verwarming. Elke kamer heeft een eigen badkamer, en twee zijn goedgekeurd voor mensen met een handicap.

We verwennen u tijdens uw verblijf gratis met een aantal services waaronder:

Toegang tot de ontspanningsruimte in de openlucht, in de schaduw van het prieel;
Openbare indoor ontspanningsruimte met wi-fi en kleine meertalige bibliotheek;
Italiaans Ontbijtbuffet: zelfgemaakte taarten, jam gemaakt met ons fruit en met uitzicht op zee;
Mountainbikes zijn beschikbaar voor uitstapjes naar het platteland of naar zee;
Toegang tot het zwembad van de agritoerisme;
Buiten parkeerplaats voor auto’s.

En op aanvraag, stellen we nog een een aantal services beschikbaar:

Diner met een menu vanToscaanse producten;
Proeverij van onze producten.